Skip to content
020 – 640 22 66

Nieuws

In april startte de restauratie van de RAS Synagoge, ook wel bekend als Obrechtsjoel.

Dit uitzonderlijke gebouw van Harry Elte, gerealiseerd in 1928 en in 1996 tot rijksmonument verklaard, staat volledig in de steigers en wordt intensief gerestaureerd en verbeterd.

 

Van Leeuwen Elektra BV is trots op de samenwerking met ArchitecturePlus, aannemingsbedrijf J.C. Nieuwenhuizen, Warmtebouw BV, Glasbewerkingsbedrijf Brabant B.V., De Beaufort Bouwadvies, en IDenergie om dit mooie project uit te voeren.

Het restauratieproces wordt vastgelegd middels videojournaals, geproduceerd door filmmaker Bobbie Wagenaar. Er zijn ondertussen 3 afleveringen verschenen.

In de eerste wordt ingegaan op de voorgeschiedenis van het project. Daarin bijdragen van Paula Blocq, bestuurslid van de RAS Sjoel, Vivian Colland, lid van de gemeenschap en voorzitter van de Europese Dag van Joods Cultureel Erfgoed, Paul Morel van Stadsherstel Amsterdam en Berend van der Lans van ArchitecturePlus.

In de tweede aflevering wordt ingezoomd op de aanpak van de prachtige glas-in-lood ramen, die aandacht behoeven. Frank Coolen van GlasbewerkingsBedrijf Brabant doet dit uit de doeken.

Renovatie RAS Synagoge Amsterdam

Renovatie RAS Synagoge Amsterdam videojournaal deel 2

Renovatie RAS Synagoge aflevering 3

Intercom installatie proefopstelling

Intercom Comelit proefopstelling demo  

Lees meer

Nieuw intercom systeem in Henrik-Ido-Ambacht

Het vervangen van het gehele intercom systeem.      

Lees meer
Back To Top